Krásu vidíme srdcom!!!

Spolupráca so slovenskými žiakmi v Srbsku

15.08.2009 18:23

Spolupráca so slovenskými žiakmi v Srbsku


V školskom roku 2007/2008 nadviazali žiaci literárno-dramatického krúžku ZŠ s MŠ v Liptovskej Osade spoluprácu so slovenskými žiakmi ZŠ 15 oktobar v Pivnici /Vojvodina,Srbsko/. 
Naši žiaci tak mali možnosť prostredníctvom mailovej komunikácie zistiť, ako sa žije slovenským deťom na území iného štátu,ale nielen to. Počas celého školského roka sme sa dohodli na spoločných činnostiach, ktorými sme chceli obohatiť poznatky, ale i zážitky žiakov na oboch stranách.
V prvej etape sme sa zoznámili s históriou, ale i súčasnosťou dedín, z ktorých žiaci pochádzajú. Informácie sme čerpali hlavne z webových stránok. Získané informácie sme využili pri tvorbe násteniek, a tak sme o našej činnosti informovali aj iných žiakov školy. Pri príležitosti vianočných sviatkov sme si navzájom poslali vlastnoručne vyrobené pozdravy.
V ďalšej etape sme si chceli pripomenúť život a dielo nášho významného básnika Milana Rúfusa. My aj naši kamaráti v Pivnici sme si pripravili o básnikovi prezentácie v Power Pointe, čítali sme si jeho básne, ilustrovali sme ich a z kresieb sme urobili výstavky. Potom sme zdramatizovali Rúfusovu báseň O troch grošoch a pripravili sme ju na vystúpenie pre žiakov pri príležitosti MDD. Kamaráti v Pivnici pripravili nielen dramatizáciu, ale báseň i zhudobnili a zaspievali.
Prostredníctvom mailov sme sa o spoločnej činnosti navzájom informovali, ale keď to bolo potrebné aj pomáhali sme si navzájom. Vďaka zaujímavým činnostiam vznikli medzi žiakmi nielen pekné kamarátstva, ale zároveň si obohatili vedomosti a svojimi zaujímavými aktivitami urobili radosť aj svojim spolužiakom.
Myslíme si, že aj takýmito činnosťami si žiaci môžu veľmi dobre obohatiť nielen svoje vedomosti, ale prežijú aj mnoho zaujímavých chvíľ, ktoré im môžu zostať dlho v pamäti v podobe peknej spomienky na detstvo.

www.zsliptovosada.edu.sk
www.15oktobar.edu.yu


 


 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.